Om S*Chorotegas Santa Ana Wind ”Debbie” – Rag a04

Under många år var min absoluta drömkatt en blå mitted ragdoll. När jag runt 2003 började titta efter den varianten var jag tyvärr inte ensam om att vilja ha en sådan lite pärla. Men en dag fick jag tipps om att Ulla på Chorotegas skulle ha ungar mellan sin Amber och Johnny Wind och där kunde det bara bli blåa mitted (Johnny är en high mitted). Då var det oundvikligt att kontakta Ulla och visa mitt intresse av en hona från den här kombinationen. 

Till slut så föddes hon, lilla Ana. En sådan söt liten tjej har jag nog aldrig träffat. Här hemma kallas hon Debbie, efter Debbie Harris. Debbie är en väldigt vacker och väldigt speciell liten dam. Typmässigt är hon väldigt fin och hennes väldigt speciella sätt att vara gör henne till en katt man både kan skratta åt/med och krypa ner i soffan med och bara mysa.

Debbie fick en kull, U2-kullen, innan hon kastrerades sommaren 08. Planerna hade varit att få i alla fall en kull till men tyvärr drabbades hon av en akut livmoderinflammation och kastrering var det enda som gällde. Nu är hon istället en lycklig kastrat (om än lite väl rund om magen) som leker och domderar med de andra katterna.

 Tack Ulla för att vi fick köpa underbara lilla Debbie.

Ultraljud njurar 14/2-2006
Ultraljud hjärta 14/2-2006
DNA-test HCM n/n

Meriter
Årets BIV rag a04 i Sverak 2005
1 x BIS kull (IDP)
8 x Ex1
1xCAC
3 x Biv-t
6 x NOM
2:a bästa ungdjur i RK 2005 (225p/5uts)
7:e bästa junior i RK 2005 (125p/3uts)