Ett år… ett helt år har nu gått sen jag blev fru Hesselgren. Fröken Snellman är nu ett minne blott. Eller, nja det kanske var att ta i men jag måste säga att året som fru har blivit precis så självklart och enkelt som jag förväntade mig. Sen har jag ju jordens underbaraste make också :)

Nu har vi precis kommit hem från vårt första bröllopsdagsfirande. Ett dygn med god mat, skärgård och massor av tid tillsammans ute på Sandhamn. Kvällen fortsätter med bubbel, ännu mer god mat och så vår favoritfilm; The Darjeeling Limited. Kan det bli bättre?

Min plan på att komma igång med den här bloggen ordentligt för ett år sedan har tyvärr inte gått enligt planerna. Men nu är det ett nytt år och jag ska verkligen försöka hålla sidan uppdaterad med både personliga funderingar och kanske även en del jobb- och plugg-relaterat. Jag börjar det hela med en snabbspolning genom mitt liv det senaste året.

Em:s första år som Fru Heselgren (i korthet):

15 aug 2010 – Jag och min älskade Johan gifter oss på Kristinehovs Malmgård på Södermalm.
16 aug 2010 – Vi tar våra resväskor och beger oss till Arlanda för resa till Prag där vår första vecka som gifta tillbringas. God öl, mycket mat, massor att se och lyx att bara vara tillsammans.
Hösten 2010 – Jag kommer på, med lite hjälp från min dåvarande chef, att jag vill börja plugga igen men inser att mina betyg inte räcker till. Skriver därför högskoleprovet för första gången. Blir, ironiskt nog, besviken över 1,5.
Vintern 2010 – Den kallaste, snöigaste och längsta vintern på säkert 75 år. Minus 20 var standard, snödjupet 50 cm inne i stan och familjens julbesökare från Australien fick, liksom vi, uppleva hur det kändes att vakna till plus 2,1 grader…inne i huset.
Feb 2011 – Väljer att lämna Ragdollklubbens styrelse och övriga uppdrag efter drygt åtta år. Med mina studieplaner känner jag att platsen fylls bättre av någon annan.
Våren 2011  –Jag passar på att anmäla mig till ett par kurser på universitetet och några distanskurser. Väljer att läsa Kreativt idéskapande på distans (urusel kurs, men det är ett annat inlägg) och praktisk retorik, dagtid, (mycket nyttig kurs). Inser efter ett tag att jag pluggar 100% och jobbar 100%, men det funkar och jag får B (näst högsta betyg) i båda kurserna.
Lite senare på våren 2011 – Min make kommer igång med fotbollen igen. Vilket (tillsammans med ett par andra saker) leder till att han redan i mars har frikort inom sjukvården. Men, jag måste försvara honom lite, han har faktiskt inte själv vållat alla skador.
Apr/maj 2011 – Vi känner för att ta lite ledigt och åker till Berlin för fem dagars storstadssemester. Massor av intressanta sevärdigheter så som; muren (självklart), east side gallery, Judiska museet, DDR-museet, olympiastadion (med match mellan Herta Berlin och 1860 München), öl i mängder, solstolar på strand mitt inne i stan och mycket mer.
Sommaren 2011 – Köper Gröna Kortet och kommer in på Grönalunds alla konserter. Ser väldigt mycket, som tex; Flogging Molly, Alice Cooper, Kalle Bah, Dia Psalma, Broken Door och Pernilla Andersson.
Ännu mer sommaren 2011 – Vi har tre veckor semester tillsammans som vi tillbringar hemma i stan med fantastiskt väder, härliga upplevelser och mycket tid tillsammans, (och självklart en massa kattgos).
Hösten 2011  – Nu börjar faktiskt hösten komma, tyvärr. Men med den innebär det att jag ska starta mitt nya liv. Mitt nya liv som heltidsstuderande (och deltidsarbetande) inom reklam och pr. Jag hoppas att den här utbildningen ska ge mig en mer teoretisk grund och öppna upp för nya utmaningar i framtiden. Väldigt spännande!

Så nu vet ni vad som har hänt här… och jag lovar, att försöka, bli mycket bättre på att uppdatera.
Ta hand om er alla 

Em = Fru Hesselgren